Hlavní navigace

Sony vyrobilo inteligentní bezdrátová sluchátka. Kombinují poslech hudby s okolními zvuky

2. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová bezdrátová sluchátka Xperia Ear Duo ukázalo Sony poprvé v lednu na CESu a nyní míří na americký trh za 280 dolarů. Už podle názvu jsou určena ke smartphonu, ale to i špičková WF-1000X z konce loňského roku, které umí perfektní potlačení okolního hluku a vyhrály náš test sluchátek.

Xperia Ear Duo jsou v podstatě jejich opakem, mají totiž poskytnout něco jako „duální poslech“, který kombinuje hudbu se zvuky okolí a s notifikacemi smartphonu. K něčemu takovému sice teoreticky stačí levná a špatně utěsněná sluchátka, ale Sony na to jde samozřejmě sofistikovaněji.

 

xperia-ear-duo-1 Sony Xperia Ear Duo

Tahle sluchátka nejsou pro ty, kteří se při poslechu chtějí odstřihnout od okolního světa. Naopak, kvalitní poslech doplní o interakci s okolím, které snímají pomocí mikrofonů v mimoušní části a také přes smartphone – bez speciální aplikace se tak zřejmě neobejdete, ale to ani u modelu WF-1000X.

xperia-ear-duo-4 Designová krabička a snad konečně nabíjecí USB-C, které Sony u sluchátek dlouho odmítalo

V podstatě jde o to, že hudbu nebudete muset vypínat či tlumit, abyste slyšeli co slyšet potřebujete. Třeba že za vámi jede autobus, hlášení rozhlasu, nebo pokud budete s někým mluvit. Pěkně je představuje video od Sony:

KL24

Na to bude potřeba poměrně velká dávka inteligence, kterou ale Sony umí a jeho funkce v (bezdrátovém) audiu pro konkurenci už dlouho nedostižné. Sony integrovalo také hlasové asistenty Siri a Google. Celé to vypadá až příliš dobře a za cenu, která nepřekračuje ostatní špičkové modely včetně Airpodů nebo vlastních WF-1000X.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.