Hlavní navigace

Sony kvůli protestům a násilnostem odložilo vydání PlayStationu 5

2. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Sony
Sony mělo ve čtvrtek představit nový PlayStation 5. Akci ale zrušilo, důvodem jsou aktuální protesty po celých Spojených státech kvůli smrti George Floyda. Společnost to oznámila dnes mj. na Twitteru, kde odmítá rasismus a násilí.

Podle svých slov stojí za tvůrci, hráči i zaměstnanci tmavé pleti. Podle reakcí na to mají fanoušci těšící se na nový PS5 rozporuplné reakce. Sony zatím neoznámilo nový termín. Podobně je odložena i akce spojená s představením Androidu 11.

PlayStation 4 je tu s námi už od roku 2013 a předchozí PS3 tu byl před nástupcem také jen sedm let. PS5 by měl pohánět procesor AMD Zen 2 na 7nm technologii a vůbe poprvé i s SSD úložištěm. Zajímavá bude i podpora Ray Tracingu.

https://twitter.com/PlayStation/status/1267525525825900549

Tip: Tohle je nový gamepad pro PlayStation 5. Jmenuje se DualSense

Sony na akci plánovala více než hodinové herní video a přítomnost velkých i malých herních studií. Jediné co zatím známe je tvar ovladače DualSense s adaptivními přepínači. PS5 by měl být zpětně kompatibilí s hrami z PS4. Cena by se podle CEO Sony Jima Ryana už nijak měnit neměla a vydání by prý mělo být určitě letos. Sledovat jej bude možné na YouTube a na Twitchi.

zdroj: Twitter

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.