Hlavní navigace

Sony MDR-XB500: Basy tvrdí muziku

1. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sluchátka jsou vybavena velkými neodymovými měniči s průměrem 40mm, což je na sluchátka opravdu dost. Výrobce se dokonce chlubí, že jsou schopné produkovat už zvuk o frekvenci 4 Hz. To je jistě úctyhodné, nicméně lidský sluch je typicky schopen vnímat až 16 Hz.

MMF24

My jsme otestovali model MDR-XB500 a v praxi jsou basy opravdu velmi silné. Nicméně jsou silné tak moc, že je to zároveň hlavní slabina sluchátek. Zarytí příznivci techna a tvrdých hudebních žánrů si možná přijdou na své, nicméně normálního posluchače po chvíli začne bolet hlava. Není ale nutné nad sluchátky lámat hůl. Měniče jsou na svoji kategorii opravdu vynikající a stačí basy stáhnout v ekvalizéru - je možné najít nastavení, kde si zachovají opravdu velkou dynamiku, přitom vám ale nezpůsobí krvácení z uší.

Parametry
Cena 999 Kč včetně DPH
Názor 80 %
Zapůjčil Sony
Sony MDR-XB500
typ uzavřená sluchátka, mušle
výkon 1,5 W
měniče 40mm, neodymové
frekvenční rozsah 4-24 000 Hz
Citlivost 104 dB/mW
Impedance 40 Omega
délka kabelu 1,2 m
hmotnost 185 g

Zatleskat musíme také zpracování - náušníky jsou úžasně pohodlné, konstrukce hlavového mostu je také skvělá. V dané ceně se tedy opravdu jedná o výbornou koupi. Kupte si je však jen v případě, že váš zdroj hudby má snadno dostupný (a podrobný) ekvalizér.

Plusy / mínusy
  kvalita zvuku
  polstrované náušníky
  hlavový most
  chybí regulace hlasitosti
  příliš basů