Hlavní navigace

Sony: nejmenší HD kamera

30. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka patří do kategorii dlaňových kamer. Jeho tělo je vyrobeno z titanu, který navíc chrání odolná povrchová vrstva (jako kdyby bylo možné titan nějakými běžně dostupnými prostředky poškrábat či jinak zničit). K ovládání slouží dotykový výklopný LCD displej, zatímco základní funkce včetně ovládání zoomu a snímání zůstávají osazeny na klasických tlačítkách. S využitím speciálního funkčního módu je kamera schopná začít záznam jednu sekungu po vyklopení displeje.

Záznam videa v plného HD rozlišení 1 920 x 1 080 bodů nebo až čtyřmegapixelových fotografií je možné na paměťové karty Memory Stick PRO Duo (součástí balení je karta o velikosti 4 GB). Pro představu o spotřebě volného místa: na kartu o velikosti 16 GB (která je k dispozici samostatně) můžete nahrát necelých šest hodin náznamu ve vysokém rozlišení.

CS24

Fotogalerie: Handycam HDR-TG3E

(celá galerie)

Použitý obrazový procesor Bionz společně s firmwarem kamery nabízí několik zajímavých funkcí. Užitečná je například detekce obličejů na snímaném obrazu, který pomáhá lépe zaostřit snímanou scénu (v jednom okamžiku dokáže kamera poznat a sledovat až osm tváří). Přes komponentní nebo HDMI kabel pak můžete kameru propojit s televizí, s počítačem poté funguje přes rozhraní USB.

Kamera bude k dispozici od května letošního roku, cenu výrobce prozatím neuvádí.

 Odkazy k tématu: Sony Handycam HDR-TG3E