Hlavní navigace

Unikly údajné ceny Sony PlayStation 5 a příslušenství. Prý vyjde 14. listopadu

30. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Sony
Podle posledních zvěstí prý vyjde nejlevnější verze Sony PlayStation 5 na deset a půl tisíce a koupit se bude dát přesně za čtyři a půl měsíce.

Tento měsíc Sony poprvé odhalilo, jak bude vypadat nová konzole PlayStation 5 a také potvrdila, že bude dostupná ve dvou verzích. První bude tradiční s optickou mechanikou, ale hlavní důraz zřejmě bude (minimálně soudě dle designu, který je jí navržen na míru) kladen na čistě digitální verzi bez mechaniky, kde budete koupené hry muset vždy jen stahovat přes internet.

Tato verze bude ovšem výrazně levnější, vypadá to. Na internetu se teď totiž objevily údajné částky, které má konzole stát po svém vydání. A s tím i datum, kdy se prý do obchodů dostane, tedy docela podstatné informace pro plánování případných vánočních nákupů.

Podle leakera s přezdívkou IronManPS5, kterého cituje web Cowcotland, údajně bude cena základní levnější verze PlayStation 5 v Evropě okolo 399 eur. Toto bude právě digitální verze bez optické mechaniky, v ceně by snad měl být jeden gamepad DualSense. Tato cena by korunách dělala nějakých 10 700 Kč – pokud máme za to, že jde o ceny s daní z přidané hodnoty (snad ano).

Konzole v plné palbě i s Blu-ray optickou mechanikou bude o čtvrtinu dražší, prý vyjde na 499 eur – asi 13 400 Kč. Opět by snad měl v ceně být jeden gamepad. Obě verze konzole jinak mají mít SSD o kapacitě 825 GB (zde jde o celkovou velikost, nebo pro kapacitu přístupnou uživateli, teď nevíme).

Tip: Konzole Sony PlayStation 5 odhalena: podívejte se na design, hry, model Digital Edition

Galerie: Odhalení Sony PlayStation 5: design, hry

Stejný zdroj uvádí i ceny některého příslušenství. Další ovladač DualSense bude stát 59 € (1600 Kč), stejnou cenu bude mít také web kamera pro konzoli. Nabíjecí základna pro gamepady (budou se dát nabíjet dva naráz) bude stát 29 € (800 Kč) a stejnou částku bude Sony chtít i za dálkové ovládání Media Remote. Z dražšího příslušenství budou bezdrátová sluchátka Sony Pulse 3D určená k PS5, ta přijdou na 179 € (4800 Kč).

Den D: sobota v polovině listopadu?

Zatím tyto částky berte s rezervou. Zdroj by údajně měl mít poměrně dobrou historii, ale to nemusí být záruka. Navíc je do vydání ještě dost času a Sony by mohlo ještě ceny změnit. Zajímavé ovšem je, že kromě těchto cen uvedl také termín, kdy se mají konzole začít prodávat.

KL24

To údajně nastane 14. listopadu (novembra), samozřejmě letošního roku. Je to ovšem trošku zvláštní termín, protože připadá na sobotu. Normálně firmy novinky vydávají v úterý, středu a čtvrtek, nebo aspoň ve všední dny. I toto tedy zatím berte s rezervou.

Zdroje: techPowerUp, Cowcotland

Byl pro vás článek přínosný?