Hlavní navigace

Sony představilo chytrou budoucnost autorádií [CES]

8. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Autorádia jsou v porovnání s IT technologicky hodně pozadu. Stále spoléhají převážně na měniče CD, moderněji přehrajete hudbu maximálně z SD karty. Přímo se však nabízí propojení se smartphonem a jeden takový povedený nápad představilo Sony.


 

Sony XSP-N1BT je přijímač a zároveň kolébka o velikosti 2DIN (dvě standardní pozice) pro uchycení telefonu, který poté slouží jako dotykový displej. Ke spárování dojde prostřednictvím NFC a nabíjení probíhá přes Qi (bezdrátové dobíjení přes piny na boku telefonu). Lze i přes microUSB pro telefony jiných značek.

Tlačítkem SRC volíte zdroje, tedy rádio, CD, nebo telefon, který hudbu streamuje přes Bluetooth. Dále tu máte kolébkový ovladač hlasitosti a tlačítka pro hlasové ovládání a pro odjištění aretace. Trochu škoda, že tlačítek není více a na hlasitost není použit otočný ovladač.

 

„Rádio“ bude dostupné od května za cenu 250 dolarů, tedy něco přes 5000 Kč, záleží na tom, jak se guvernér ČNB vyspí. Jde o jednoduchý a přitom velmi chytrý nápad na řešení hudby v autě. Kolébka zvládne i smartphony jiných značek, Android i iPhone. Nevýhodou může být pouze to, že ne všechna auta mají ve středovém panelu dostupné dvě pozice.

zdroj: Sony

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.