Hlavní navigace

Sony představilo nový notebook Vaio řady E, bude mít pohybové ovládání

10. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na serveru Reghardware se objevilo pár informací o obnovené řadě notebooků Sony Vaio E. Nejzajímavější tentokrát není ani tak hardwarová výbava, ale jedna mezi notebooky v podstatě unikátní vlastnost. Nové Vaio E bude mít integrovaný pohybový senzor, který bude fungovat podobně jako Microsoft Kinect. Některé funkce notebooku tedy půjde ovládat pohyby těla.

O zbytku výbavy jsou k dispozici pouze kusé informace. Podle všeho se bude v tomto případě jednat o čtrnáctipalcový počítač s procesorem Intel Core i3 (ovšem nevíme, zda ze současné generace Sandy Bridge či nové Ivy Bridge), bude mít 4 GB paměti a nespecifikovanou diskrétní grafiku od AMD s gigabajtem paměti. Pevný disk bude mít kapacitu 500 GB, nebude chybět optická mechanika, dva porty USB 3.0 ani digitální video výstup HDMI.

 

Ještě zpět k pohybovému ovládání: podle Reghardware bude snímání zajišťovat zabudovaná 1,3MPx webkamera ve víku, ne celá sada senzorů jako u Kinectu. To by mohlo znamenat, že celé řešení bude softwarové. Navíc prý alespoň zatím existuje podpora pouze pro pár programů – Internet Explorer 9, PowerPoint, Windows Media Player a PowerDVD. Příznivci křepčení před počítačem si tak možná budou muset počkat na propracovanější řešení – i když na souzení nového Vaia je zatím poněkud brzy.

KL24

Novinka bude dostupná v černé, bílé a růžové barevné variantě. O datu uvedení na trh a cenách zatím není nic známo.

Zdroj: Reghardware

Byl pro vás článek přínosný?