Hlavní navigace

Sony připravuje 2TB disk pro profesionály – vydrží pád ze 2 m i spršku vody

8. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony připravuje odolný pevný disk vyvinutý pro zálohování dat v terénu. Nový disk s kapacitou 2 TB doplní již stávající řadu, v níž můžete nalézt 500GB a 1TB pevné disky a 256 GB SSD disk. Tyto disky, které jsou zaměřeny na profesionální využití, vynikají svou odolností. Splňují kritéria armádního standardu MIL-STD-810G, a co se odolnosti proti prachu týče, kritéria standardu IP5x. V odolnosti proti stříkající vodě splňují standard IPx4. Na fotografiích níže si můžete prohlednout 1TB model, od kterého by se 2TB varianta měla lišit pouze kapacitou.

Předinstalovaný software dovoluje nastavení formátu na exFAT, FAT32, HFS+ nebo NTFS. Každý disk je vybaven konektorem USB 3.0 a dvěma FireWire 800. Díky zvýšeným gumovým okrajům umožňují disky také jednoduché stohování. Zajímavostí je také praktický plastový obal pro disk, který sice zvětšuje nároky na místo pro uskladnění, ale zároveň dovoluje jednoduché popsání jednotlivých disků, přidává dodatečnou ochranu při transportu a navíc v něm můžete uchovávat všechny potřebné kabely k pevnému disku.

 

 

Základní informace o této řadě disků můžete nalézt ve videu níže. Disky s kódovým označením (PSZ-HA2T) a kapacitou 2 TB by se měly začít prodávat v červnu tohoto roku za doporučenou cenu $269,49, což v přepočtu dle současného kurzu činí zhruba 5400 Kč.

MMF24

Zdroj: TZ, Sony