Hlavní navigace

Sony v problémech: síť PSN napadena, útočníci získali osobní údaje

27. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony čelí atakům neznámých útočníků. Společnost potvrdila, že možná byly kompromitovány osobní údaje. Útočníci určitě získali jména, adresy, e-mailové adresy, data narození a přístupové údaje do PlayStation Network / Qriocity. Rozsah škod je obrovský, v síti je registrováno 77 milionů účtů.

Firma má dále obavy, že byla zřejmě zjištěna i historie nákupů, doručovací adresa a kontrolní otázka pro účet. Sony tvrdí, že zatím nemá žádný důkaz o napadení dat platebních karet, ale prý tuto možnost nevylučuje.

PSN i Qriocity jsou nadále odstaveny a Sony své uživatele ujišťuje, ať nereagují na telefonní, e-mailové nebo poštovní zprávy, aby někde zadali své osobní údaje. Firma je tímto způsobem nikdy získávat nebude, proto by v takovém případě šlo o dalšího útočníka. Zároveň doporučuje změnu hesla do svých sítí a hlídání účtů banky.

Sony nyní spolupracuje s externí firmou na bezpečnostním auditu, aby se zjistilo, kudy útočník prošel a jak takovým útokům zabránit.

Zatím se neví, kdo za útokem stojí. Nabízí se skupina Anonymous, která už dříve oznámila velký útok na Sony kvůli jejím soudním tahanicím s autory hacků na PS3. Ale Anonymous se od akce distancují.

Zdroj: PlayStation (via Guardian)

Byl pro vás článek přínosný?