Hlavní navigace

Sony Vaio S přichází s procesory Ivy Bridge a výdrží až 14 hodin

20. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony oznámilo vydání nových modelů série VAIO, které se budou lišit nejen úhlopříčkou obrazovky. K dispozici budou dvě úhlopříčky, 13,3 a 15,5 palců. Novinkou bude osazení procesorem třetí generace Intel Ivy Bridge a volitelné zpracování samotného těla notebooku – k dispozici bude tělo buď z kovu, nebo z uhlíkových vláken.

Design se oproti minulé generaci změnil, podle obrázků ale nijak radikálně.. První změnu zaznamenáme na samotném touchpadu - ten se nechal inspirovat společností Apple a je tedy kompletně bez tlačítek. Mechanika také doznala změn a nyní je štěrbinová. K dispozici bude varianta s DVD nebo Blu-ray vypalovačkou.

Sony Vaio S

Display jistě potěší a podle výrobce bude k dispozici volitelný Full HD (1920 × 1080 pixelů) panel s IPS matricí a tedy lepšími pozorovacími úhly a nejspíš i podáním barev než na jaké jsme u notebooků zvyklí. U procesorů bude několik možností, v 15,5" variantě lze zvolit až čtyřjádrový Intel Core i7. Grafická karta bude pro oba dva modely stejná, ačkoliv přesný model zatím neznáme – víme pouze, že půjde o něco od Nvidie. Co se týče úložiště, budou zřejmě existovat konfigurace s SSD i plotnovými pevnými disky. Na klávesnici se také myslelo, ta je jako u předchozích modelů podsvícená.

 

CS24

Mezi příslušenstvím se objeví dokovací stanice s integrovaným 500 GB pevným diskem, což je neocenitelná záležitost pro ty, kteří často mění své pracoviště a ušetří tak na zbytečném přepojování kabelů a pro uživatele SSD disk to znamená, že se nemusí obávat o nedostatek úložného prostoru; doufáme ovšem, že disk bude snadno vyměnitelný, protože ruku na srdce – 500 GB není zas tak mnoho. Baterie by podle informací od výrobce měla dosáhnout výdrže až 14 hodin na jedno nabití; v reálu to bude méně, ale i tak to zní skvěle. Cena ani dostupnost zatím nejsou známy.

Zdroj: Laptoping.com

Byl pro vás článek přínosný?