Hlavní navigace

Sony Vaio SB: tenký, lehký, vybavený

23. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Sony oznámila, že předělala řadu Vaio S a nahrazuje ji řadou, resp. modelem Vaio SB. Tenká třináctka v sobě skrývá mnohé.

Jde o 13,3" notebook s displejem rozlišení 1366 × 768. Tloušťka je příjemných 24 mm a hmotnost 1,75 kg. Hořčíkové šasi s hliníkovými opěrkami zápěstí dává tušit pěkné zpracování. Notebook je schopen na svou baterku běžet až 7 h, můžete si dokoupit i přídavný akumulátor na spodní stranu notebooku, který výdrž zdvojnásobí na úchvatných 14 h.

Uvnitř najdete procesore Core druhé generace (Core i5 a vyšší), tedy Sandy Bridge, jak ostatně může indikovat i název Vaio SB. K němu je tu až 8 GB pamětí DDR3 a automaticky přepínatelný AMD Radeon řady HD 6000M, konkrétně například téměř zbytečný HD 6470M. Ač je notebook jen třináctipalcový a velmi tenký, nechybí DVD vypalovačka.

Z těch velkolepostí: Sony Vaio SB má podsvícenou klávesnici, která se rozsvěcí sama podle senzoru okolního osvětlení, technologie Fast Boot až o polovinu zkrátí startovací čas Windows 7. Je tu tlačítko pro rychlé (5 s) vyvolání rozhraní s přístupem na e-mail a na web obecně. Zapomínat bychom neměli ani na Vaio Everywair, tedy vlastně osazení 3G WWAN modulu s podporou HSDPA v rychlosti 7,2 Mb/s. Je tu i čtečka otisků prstů.

  

KL24

Sony Vaio SB se prodává v černé, bílé, stříbrné, modré a růžové barevné variantě v základní ceně 26 tis. Kč (Velká Británie, Core i5-2410M, Radeon HD 6470M, 500GB disk, Windows 7 Professional). Nízkou cenu sice nečekejte, ale jde o velmi stylový a schopný univerzál s kvalitním zpracováním.

Zdroj: Sony

Byl pro vás článek přínosný?