Hlavní navigace

Sony Xperia Tipo a Tipo Dual: Android 4.0 Ice Cream Sandwich pro začátečníky

14. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Sony oznámila dva nové modely mobilních telefonů. Tentokrát se nejedná o žádný high-end, ba naopak – Sony Xperia Tipo (vyslovujte „Tip O“, na Ostravsku se možná dočkáme jiné výslovnosti) míří mezi nejlevnější chytré telefony.

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) pravděpodobně nebude úplně nejsvižnější na 800Mhz procesoru Qualcomm Snapdragon, starší verze operačního systému by asi seděla lépe. Těžko však soudit, třeba se dočkáme příjemných optimalizací. Paradoxně se tak Android ICS objeví na zařízení za pár stovek, majitelé telefonu Xperia Play však ostrouhají.

Displej o rozměrech 3,2 palce bude mít rozlišení 320 × 480 px, což je nakonec možná lépe (vyšší rozlišení by vyžadovalo vyšší výkon grafického jádra). Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx asi také díru do světa neudělá.

 

Telefon je cílen na uživatele, kteří doposud žádný smartphone neměli, slabší výbava jim tak nebude připadat nedostatečná. Zásadní informací je ovšem to, že telefon bude dostupný v černém, bílém, červeném a modrém provedení.

CS24

V nadpisu jsem zmínil ještě Sony Xperia Tipo Dual. Ten bude hardwarově téměř shodný s obyčejným Tipem, nabídne však pozice pro dvě SIM karty provozované najednou. Konkrétní datum vydání ani předpokládaná cena zatím nebyly uvedeny.

Zdroj: The Inquirer