Hlavní navigace

Názor k článku SoPhone: Čína ukázala téměř dokonalý klon iPhonu 4 od rADo - "Jenom odkazoval" --- ale kdepak. Připomíná mi to...

  • 9. 1. 2011 18:44

    rADo (neregistrovaný)

    "Jenom odkazoval" --- ale kdepak. Připomíná mi to Terezín - jeden zavřel dveře, druhý otočil kohoutkem, jiný do nějaké trubky zapojil plyn.. Nikdo jednotlivě vlastně nic nezákonného nedělal, ale všem lidem je jasné, že je to zločin.

    Ale k věci: vložení videa přímo do stránek je forma distribuce, z pohledu uživatele video nabízí k přehrání daný web. Je irelevantní, zda fyzicky jede streaming z toho samého serveru či nikoliv, jak je postaveno interně HTML. Distribuce znamená zobrazení videa, a ten člověk se svojí aktivitou (HTML kódem) postaral o to, aby bylo zobrazováno, bez jeho vědomé aktivity by to video přehráváno nebylo. On je tedy distributor.

    Ten, kdo video nahrál na (jakýkoliv) server ještě nemusí být distributor, dokud to video není sdíleno (ponechá si odkaz pro sebe), nedistribuuje se, a dá se snad i chápat za soukromé úložiště. Distribuováno je až sdílením. A ten člověk sdílel...

    Běžný odkaz je něco zcela odlišného, tam musím jít na web třetí strany, kde teprve konzumuji obsah. I když i zde by šlo polemizovat o tom, že když vědomě odkazuji na obsah, který je zjevným trestným činem, že k tomu činu minimálně napomáhám.

    Navíc ten člověk byl upozorněn na svoje konání ČPU a nereagoval na ně.