Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku SoPhone: Čína ukázala téměř dokonalý klon iPhonu 4. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 1. 2011 19:16

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    Ano, za to určitě jako skaut dostane černý puntík a soud k tomu možná přihlédne.


    Jenže z tiskové zprávy ani není jasné, jestli ty videa vložil opravdu on. Jako administrátor a hlavní správce (což je imho stejné) se mohl starat o chod, ale videa vkládali registrovaní uživatelé. Pak by byl v pozici jako dříve YouTube, který byl žalován kvůli porušování autorských práv a až pak nasadil filtry.


    Navíc TZ Policie ČR mluví pouze o vložení odkazů.


    http://www.policie.cz/clanek/provinil-se-proti-autorskym-pravum.aspx


    Jak už jsem psal v novince, pirátství v žádném případě nechci obhajovat. Ale forma, jakou obvinění podala ve zprávě ČPU a PČR je fakt na hlavu a dost si protiřečí. A především kritizuji výpočty škody. Pokud bylo video vloženo jako objekt z cizí stránky (Megavideo?), ČPU nemůže znát přesný počet zhlédnutí. A i kdyby, bude to zkresleno jinými zhlédnutími z cizích stránek či přímo domovského webu. A pokud vycházejí z počtu pageviews (pravděpodobné), to zase vůbec nemusí souhlasit s počtem zhlédnutí.


    Zkrátka je to takové strašení a se současně postavenými zákony si nemyslím, že by mladík mohl soud prohrát. Zvlášť jestli je stejně vágně formulovaná i žaloba.