Hlavní navigace

Názor k článku SoPhone: Čína ukázala téměř dokonalý klon iPhonu 4 od rADo - "není jasné, jestli ty videa vložil opravdu on"...

  • 9. 1. 2011 19:30

    rADo (neregistrovaný)

    "není jasné, jestli ty videa vložil opravdu on" -- samozřejmě, že to nedělal on. Dělal to neznámý člověk, kterému dobrosrdečně půjčil počítač, popřípadě nějaká třetí osoba, která se nabourala do jeho nezabezpečené Wifi sítě.

    Všem rozumným lidem je jasné, že skutečný problém internetové kriminality není to, že by nebyla páchána, ale že je internet dostatečně anonymní na to, aby mohla být často páchána bez postihu. Objasněnost je velice nízká, řada trestných činů není řešena vůbec, ani oznámena, protože je dopředu jasný výsledek šetření - "pachatel neznámý".

    Rozumný stav internetu nastane až tehdy, když každá akce bude snadno identifikovatelná, dnes je to anarchie. A anarchie nemá nic společného s demokracií, právem či spravedlností. Ono se to ale brzo změní, o přístup na internet přes osobní certifikáty uvažují USA, do 5 let to máme v EU ;)

    Internet jak jej známe mohl fungovat v akademické sféře, ale dlouhodobě je pro majoritu (stupidní) populace jeho forma neudržitelná.