Hlavní navigace

Názor k článku Sosejte pohodlně: Nový stahovač souborů od Microsoftu od Tomáš Mariančík - Myslím, že statistiky hovoří jasně, ale pokud máte...

  • 25. 5. 2010 9:13

    Tomáš Mariančík (neregistrovaný)

    Myslím, že statistiky hovoří jasně, ale pokud máte nějaká svá protiřečící data, posbíraná od statisíců různých počítačů po celém světě, nic vám nebrání je uvést. Systémů infikovaných tímto rootkitem je právě nejvíce s Windows XP, kdežto podíl Windows 7 v celkovém počtu infikovaných počítačů je mnohem menší, dokonce i menší než je jeho tržní podíl, takže je jasné, že i při navštěvování nebezpečných stránek je riziko nakažení o něco menší, díky robustnějším ochranám.

    Ale nevím, jestli čtete mezi řádky něco co tam vůbec není, nebo je naopak přeskakujete, ale nic takového, že bezpečnost závisí čistě na operačním systému tam není. Data pocházejí z jednorázové čistící aktualizace Nástroj na odstranění škodlivého softwaru, nikoliv pouze od systémů s antivirem Microsoft Security Essentials, a tak je dost dobře možné, že ve velkém vzorku počítačů byla celá řada různých antivirů, včetně zmíněného Eset Smart Security.