Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Souboj bezpečnostních expertů. Jsou antiviry přínosné, nebo je máme zahodit?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 2. 2017 17:42

    Zann (neregistrovaný)

    Já bych s vámi i souhlasil, ale je to právě trošku jinak. V dobách XP byl váš PC ohrožovát takřka výhradně hrozbou v podobě virů které měly řešit právě antivirové programy. Tam ještě mělo význam bádat nad tím, který je lepší, který horší a podobně. No a to, že dneska (vy říkáte od té doby co používáte Windows 8 - já chytil poslední vir na 486 a Windows 95) už je to jinak a jsou statisíce lidí, co žádný antivir nepoužívají a přece jsou při náhodných testech jejich Windows shledány čistými není tím že by používali Windows 8 a výše (ony Win 7 co mám na takovém polopracovním notebooku jsou už roky bez antiviru a roky čistá), ale tím, že se změnil charakter těch hrozeb, akorát to antivirová lobby ještě neřekla nahlas, protože by museli přestat udržovat placebo a začít vyrábět účinný lék.