Hlavní navigace

Souborové úložiště MediaFire dostalo webový přehrávač videa a hudby

28. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

MediaFire je jedním z mála filehostingů, kterého se prakticky nedotkla loňská kauza Megaupload. Provozovatelé nemuseli narychlo měnit podmínky, prostě fungovali dál. Teď už mají 100 milionů uživatelé a více než miliardu sdílených souborů měsíčně. Jednou z novinek, kterou MediaFire tento milník oslavuje, je nový webový přehrávač médií. Poradí si s uloženým audiem i videem, funguje v HTML5, Flash Playeru a také mobilních aplikacích pro Android a iOS.

MediaFire dostal webový přehrávač médií MediaFire dostal webový přehrávač médií MediaFire dostal webový přehrávač médií

MediaFire sice není primárně úložištěm pro multimediální soubory, ale už jej lze takto pohodlně použít. Na bezplatný účet můžete uložit 10 GB dat, každý soubor s maximální velikostí 200 MB. Dalších 40 GB zdarma lze získat díky instalaci oficiálních aplikací, sdílení na sociálních sítích a tradičně i pomocí referenčních odkazů. MediaFire ani nemaže soubory po určitém čase, uživatel se musí akorát jednou ročně přihlásit. Až s placenými účty dostanete větší garantovanou kapacitu a soubory mohou mít velikost až 10 GB.

 

Podobný přehrávač ještě loni nabízel i zmiňovaný Megaupload jako samostatnou službu Megavideo, což mu během vyšetřování rozhodně nepomohlo. MediaFire se ale kryje tím, že videa (nebo soubory obecně) nejsou dohledatelná. Pokud chcete něco sdílet, musíte dalším lidem poslat odkaz. A díky dnešní novince si už uložené video nebudou muset vaši známí stahovat, ale rovnou jej budou streamovat online.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku