Hlavní navigace

Soutěž o Sapphire Radeon HD 4850 Toxic

20. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začneme zhurta a to rovnou soutěžními otázkami. Pokuste se odpovědět na všechny otázky správně a odpovědi poslat na e-mail info (zavináč) extrahardware (tečka) cz. Do předmětu uveďte „Soutěž o Radeon Toxic“. Odpovědi můžete posílat do 27. 8. 2008.

  1. Kde sídlí společnost Sapphire?
  2. V jakém městě/oblasti má Sapphire svůj hlavní výrobní závod?
  3. Zkuste vyjmenovat co nejvíce produktů z řady Toxic a seřadit je chronologicky.
  4. Jak se jmenovala řada herních grafických karet ATI pro PC před prvním použitím názvu Radeon?
  5. U kterého modelu (či modelů) se jako první objevilo čtyřmístné číslo za jménem Radeon?
  6. Pod jakým kódovým označením byl vyvíjen čip R420 poprvé představený v Radeonu X800 Pro?
  7. Velmi stručně napište, jak funguje hierarchický Z-buffer.
  8. Jak probíhá mapování dvourozměrných textur na 3D objekt?
  9. Co je to normála a jak se využívá při simulaci nerovností?
  10. Jak pracuje anizotropní filtrování a co je výsledným efektem?

Nepředpokládáme velké množství správných odpovědí, proto je šance pro ty z vás, kdož potřebné znalosti mají (anebo umí dobře pracovat s vyhledávačem), velice slušná. Z těch, kdo odpoví na všechny otázky správně, vylosujeme jednoho čtenáře, kterému bude výhra přepravní službou zaslána. Na všechny odpovědi neexistuje doslova a do písmene jediná možná odpověď, proto budeme hodnotit s velkou mírou tolerance.

Odesláním e-mailu s předmětem Soutěž o Radeon Toxic výslovně souhlasíte s tím, že pořadatel soutěže: obchodní firma Extra Publishing, s. r. o., Hrnčířská 23, 602 00 Brno, IČ: 27689247, DIČ: CZ27689247 může využít vámi poskytnuté osobní údaje: jméno, příjmení, ulice, číslo, město, PSČ a e-mail k obchodním a marketingovým nabídkám, a to až do písemného odvolání vašeho souhlasu. Režim poskytnutí osobních údajů se řídí aktuálním zněním Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/200 Sb. Kdykoliv po vašem odmítnutí – každému z výše uvedených partnerů jednotlivě – vám okamžitě přestanou být zasílány další obchodní a marketingové nabídky.

Přestože recenze Radeonu HD 4850 Toxic byla na ExtraHardware poměrně nedávno, jako malou motivaci lehce připomeneme klíčové vlastnosti hlavní výhry. Jelikož se jedná o první sérii, dostáváte svým způsobem unikát, který v obchodě nekoupíte: další Toxicy mají paměti nastaveny již opatrněji ne na 1150, ale na 1100 MHz.

U Toxica najdete 3DMark Vantage v Advanced edici, Cyberlink DVD Suite a nové PowerDVD s vícekanálovýcm zvukem. Kromě toho klasické CD s ovladači a novinku v podobě Ruby ROM s kolekcí hratelných demoverzí her jako Call of Juarez a také sbírkou obrázků či wallpaperů z game.amd.com.

 

Pohled do Catalyst Control Centra (část Hardware information) nebo GPU-Z prozrazuje, že takty Toxicu jsou oproti referenčnímu Radeonu HD 4850 (625/993 MHz) navýšeny na 675/1150 MHz (2300 MHz efektivně).


MMF24

Za poskytnutí grafické karty Radeon HD 4850 Toxic pro účely soutěže děkujeme společnosti Sapphire

Sapphire