Hlavní navigace

Spartan údajně bude podporovat doplňky původně určené pro Google Chrome

21. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft chystá prohlížeč, jenž bude mít nový kabát a funkce, pod kapotou nicméně budou tikat stejné technologie jako v Internet Exploreru. Už jsme ho viděli na obrázku a víme, že se bude snažit napodobit Chrome nebo Firefox. I proto bude podporovat rozšíření, na kterých si dobrou pověst postavil Firefox a s úspěchem je používají též uživatelé Chromu.

 

Nová nepotvrzená informace mě ovšem překvapila. Podle Neowinu totiž bude Spartan kompatibilní s doplňky určenými původně pro Chrome. Ty podporujte také např. Opera, která ovšem staví na stejném podvozku jako prohlížeč od Googlu. Microsoft tímto krokem plánuje oslovit vývojáře a usnadnit jim práci. O způsobu implementace momentálně nevíme nic.

Potenciálně se jedná o zajímavou věc. Vyvíjeli by vývojáři doplňky pouze pro Spartan? Možná ne. Nabídne ale tento přístup dostatečně kvalitní a podobný zážitek jako ve Chromu? O celé akci dokonce existuje důkaz. V jednom souboru z Windows 10 byly objeveny podobnosti mezi dvěma platformami pro doplňky. Chrome je v souboru v komentáři přímo zmíněn.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?