Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Máme specifikace nových Radeonů: RX 6900 XT s Big Navi, RX 6800 a RX 6800 XT. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 10. 2020 7:22

    mikymauz

    Výše jsem dával odkaz na video, které ukazuje schopnosti DLSS 2.0 - https://youtu.be/_gQ202CFKzA. Úplně tedy tak neplatí, že jde vždy o horší kvalitu, než když se rastruje v nativním rozlišení, viz obraz v 240p dlssnutý na 720p. Je lepší ten nativní máznutý, nebo ten s DLSS? Já netvrdím, že tohle je typický příklad, protože dnes i ta nejsrágorovitější karta, která se označuje za herní, musí zvládnout i poslední hry v 720p nativně. Je to jen ukázka, že výsledek může být víc než dobrý. 4k nebo dokonce 8k hraní na pc ani v nejbližší době nebude nějak masově rozšířené, takže pokud existuje fíčura, která umožní hrát na vysokých rozlišeních a/nebo s vyššími fps i na slabších kartách, tak proč ne. Poslední generace karet, jak Nvidia, tak AMD, ukazují, že prostě bez vysoké spotřeby nebude pořádný grafický výkon ve vysokých rozlišeních. Jestli tomu výkonu výrazně pomůže paralelizace gpu, která má zřejmě přijít s RDNA3 či Hopperem, je zatím ve hvězdách. DLSS či jakákoliv jeho obdoba je tak dle mého zcela legitimní způsob, jak výkonu ve hrách pomoci.