Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Specifikace GeForce RTX 4070, 4080 a 4090 unikly. Výrobní proces 4N má prý blíž k 5 nm. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 6. 2022 19:18

    RedMaX

    Nečetl jsem tu úplně všechny komentáře, protože se někteří rádi poslouchají a melou stále to samé. Ale za mě teda už technologiema AMD překonalo Intel i NVidii teď a dost pravděpodobně bude ve své technologické cestě pokračovat.

    Nicméně důvod proč má NVidia stále tak moc navrch a proč se Intel poměrně rychle vrátil, jsou ceny.
    Když se podíváte na grafiky, tak poměr cena/výkon vede NVidia na celé čáře a nic nenasvědčuje tomu, že tomu nebude stejně i v další generaci. Já bych si prostě rád nějakého toho Radeona koupil, ale ekonomicky mi to nikdy nevyjde a jdu za lepším poměrem výkonu a ceny.
    V procesorech je to tak, že jsem dal přednost AMD a toho Ryzena mám, jenže to bylo v době kdy byla tou štikou právě AMD a měla lepší ceny než Intel a když se podíváte dneska, tak ty ceny se otáčí ve prospěch Intelu. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby začala mít AMD v příští generaci problémy. Podle mého názoru narostlo AMDečku sebevědomí až příliš a přitom situace na trhu tomu neodpovídá.