Hlavní navigace

Špehové z @evleaks: „Lumia EOS = Nokia Lumia 1020“

26. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už víme, že za dva týdny Nokia chystá akci, kde ukáže nový špičkový fotomobil. Bude mít foťák s rozlišením 41 Mpx, díky čemuž si bude moci dovolit i „optický zoom“. Z uniklých obrázků už známe i podobu těla a fakt, že po delší době uvidíme telefon s xenovovým bleskem. Tedy pokud se všechny spekulace potvrdí.

Do toho vstupují známí informátoři z twitterového účtu @evleaks. Ti tvrdí, že chystaný smartphone dostane název Nokia Lumia 1020. EOS byl jen kódovým název, navíc nikdy nepotvrzený samotným finským výrobcem. Ale ujal se, protože jasně odkazuje na slavnou řadu zrcadlovek od Canonu.

 

Název Lumia 1020 by dával smysl. Aktuální smartphony Nokie jsou pojmenovány po stovkách. Máme Lumii 520, 620, 720, 820 a 920. Model 1020 by dle této posloupnosti měl být úplným top modelem. Jenže ona dvacítka v názvu by telefon posadila do stávající řady se systémem Windows Phone 8. Což by mj. znamenalo chybějící podporu novějších (rychlejších) čipsetů a displejů s rozlišením 1080p. Od Nokie by nebylo příliš prozíravé uvádět mobil s více než rok starým železem.

Ale nechme se překvapit. Nokia stále nic oficiálně neuvedla a borci z @evleaks se už v minulosti párkrát sekli. Takže se ani poslední únik nemusí zakládat na pravdě.