Hlavní navigace

Spekulace: Microsoft ve Windows 8.1 zřejmě umožní spuštění do desktopu

15. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows 8 si zaslouží ocenění za odvahu a za to, o jak přizpůsobivý operační systém se jedná. Jeho jádro pohání telefony, plnohodnotná varianta Windows pro procesory x86 – a nově ARM – pak obsahuje prostředí, jež splňuje požadavky pro používání s dotekovými obrazovkami, míří tedy na tablety, současně ale můžete vzít myš a klávesnici a používat stávající aplikace pro desktop. Který operační systém je tak všestranný? Na druhou stranu dochází ke střetu dvou uživatelských prostředí.

Tip: Ukázka předělaného vyhledávání ve Windows 8.1. Jde o mocný nástroj

Především uživatelé klasických počítačů, kteří odvedou nejvíc práce v desktopovém režimu a nemají dotekový displej, se logicky dotazují, proč jim Microsoft vnucuje Metro. Proč jim aspoň neumožní spustit počítač přímo na plochu? Ve Windows 8 jste při každém spuštění vhozeni mezi dlaždice. Sice není problém klepnout na ikonu, jež odkazuje na desktopový program, protože tehdy jste do něj rovnou přepnuti, uživatelé si přesto hlasitě stěžují a Redmondští nám zřejmě umožní Metro přeskočit.

 

Důkazy o tom byly nalezeny v jednom z raných sestavení Windows 8.1, nebo též Windows Blue. V souboru twinui.dll zvídaví průzkumníci objevili řádek, podle kterého by mělo být možné potlačit dotekové rozhraní a zajistit, že bude uživatel po spuštění uveden do desktopu. Tyto informace prozatím neberte příliš vážně. Jistá šance, že budou nářky uživatelů utišeny, ale existuje.

CS24

Spouštění přímo na pracovní plochu?
Spouštění přímo na pracovní plochu? | Foto: Microsoft Portal

Zdroj: WinBeta