Hlavní navigace

Spekulace: Windows 8 vyjdou už příští rok v dubnu?

28. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem Microsoftu se už motá 20 let, za tu dobu nasbírala spousty kontaktů ze stran čtenářů, výrobců, partnerů i samotného Microsoftu. Podle předchozích zdrojů prý Windows 8 měly vyjít někdy na přelomu druhého a třetího čtvrtletí 2012, předtím měly přijít dvě beta verze a nějaké RC. Do fáze RTM (release to manufacturing) by se protlačily edice pro x86 (a x86-64) architektury a ARM včetně serverových verzí.

Další člověk jí ale potvrdil, že Microsoft vydá pouze jedinou betu, a to zřejmě už toto září na konferenci Build. V lednu 2012 by měl následovat release candidate a pak už vyjde pouze finální RTM verze v dubnu.

Že „osmičky“ vyjdou příští rok, o tom asi nikdo nepochybuje. Načasování na jaro by mělo logiku. Windows 8 by se stihly zabydlet v nových počítačích, noteboocích a hlavně tabletech ještě před prázdninami. Tedy v období, kdy studenti dostávají dárky za vysvědčení, pak si za brigády kupují nové hračky apod.

Brzké datum a malý počet beta/RC verzí ale také budí podezření. Windows 8 mají přinést velké změny (ARM, zaměření na cloud, vylepšené Aero apod.), všechno bude třeba důkladně otestovat. Tak málo mezistupňů před fází RTM buď ukazuje na to, jak si Microsoft věří, nebo jsou zdroje Mary-Jo Foleyové prostě lživé.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?