Hlavní navigace

Názor k článku Špičkový chladič Prolimatech Armageddon dostává speciální modrou edici od Lukáš Fiala - To ale za pár let, v některé z...

  • 28. 3. 2013 11:10

    Lukáš Fiala (neregistrovaný)

    To ale za pár let, v některé z příštích generací, taky nemusí být pravda. Poptávka po kvalitních HW enkodérech zajistí, že se k tomu AMD a nVidia dříve či později dohrabou, nebo přijde nějaká jiná firma s vlastním obvodem, který AMD a nVidii nabídne k integraci do svých GPU. V budoucnu se navíc přejde na h265, které z nízkého bitrate vytříská lepší kvalitu. A ty pak budeš mít na výběr mezi high-endovým PC, které je drahé a hlučné a bude renderovat perfektní obraz bez artefaktů, nebo mezi jednoduchým, levným a tichým klientským zařízením, které bude umět v podstatě jen v reálném čase dekódovat h265, hrát budeš sice s o něco větší latencí a možná nějakými kompresními artefakty, ale zato se nemusíš bát o to, že ti to zastará a nebudeš moct hrát na nejvyšší detaily, nebo to prostě nebude stíhat.


    Samozřejmě se taky můžeme bavit o tom, kolik lidí bude mít za ty dva roky dostatečně rychlý net s nízkou odezvou - spousta lidí se připojuje přes Wi-Fi a mají třeba 30 Mb/s, ale oproti ADSL výrazně horší ping.