Hlavní navigace

Společnost Huawei uvedla nejrychlejší telefon na trhu, Ascend D Quad (MWC)

28. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Společnost Huawei sama o sobě není v našich končinách žádnou velkou novinkou. Minimálně v oblasti mobilních telefonů jsme se s ní již setkali, a to konkrétně začátkem letošního roku, kdy jsme vám přinesli novinku představující nejtenčí smartphone na světě, Huawei Ascend P1 S. Na právě probíhajícím veletrhu MWC tento čínský výrobce dle očekávání nechybí a na nedělní tiskové konferenci uvedl pro změnu údajně nejrychlejší telefon na světě s označením Ascend D Quad.

Huawei Ascend D Quad

Na tiskové konferenci opakovaně zaznívalo porovnání s přístroji, jako jsou Samsung Galaxy Nexus nebo poslední telefon společnosti Apple. Dle výrobce je právě Ascend D Quad rychlejší, a to díky vlastnímu čipu, který je v telefonu použitý. V ukázkových demonstracích se skutečně jako rychlejší jevil. To celé bylo završeno příslibem nadstandardní výdrže baterie, dle tvrzení výrobce by měl přístroj vydržet přibližně 3 dny běžného provozu. To jsou celkem slušná očekávání.

 

Telefon se dále pochlubí procesorem se čtyřmi jádry a grafickým procesorem o šestnácti jádrech. Představena byla také nová technologie nazvaná earSmart, což je v podstatě potlačování okolního ruchu, a to dokonce i během standardních hovorů a v místnosti plné dalších vesele diskutujících lidí. Operačním systémem je, jak již možná tušíte, Android ve své nejnovější verzi Ice Cream Sandwich.

KL24

Tento 4,5“ přístroj má být přibližně o 20 procent levnější než jeho konkurenti, a to i přes vyšší rozlišení, než kterým se nyní chlubí iPhone.

Zdroj: The Telegraph