Hlavní navigace

Spotify budeme moci zdarma poslouchat i na mobilech a tabletech

11. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě toho, že u nás a na Slovensku zítra odstartuje Spotify, jsme se dozvěděli i další novinky. Ve čtyři odpoledne se v New Yorku konala velká tiskovka, na níž zástupci Spotify odhalili důležité novinky, ze kterých budeme mít radost i my.

Neomezený poslech jako v desktopové aplikaci a na webu bude fungovat i na tabletech s iOS a Androidem. To znamená, že si můžete vybrat libovolnou skladbu, album nebo interpreta, a poslechnout si je i bez placení. Jen musíte počítat s reklamou, která přehrávání přeruší co pár písniček. Tvůrci ale slibují, že to nebude tak často jako v běžném rádiu.

 

Rozšíření se dočká i mobilní poslech v aplikacích pro smartphony. Tam ale nebude možné skladby vyhledávat. Pouze si přehrajete vlastní předpřipravené playlisty nebo seznamy skladeb od vašich přátel. Spotify také vytvořilo několik tematických playlistů pro cvičení, relaxaci a jiné nálady. Na mobilu bude v bezplatném režimu možné poslouchat všechny skladby konkrétního interpreta. Ale nijak neovlivníte pořadí. Můžete jen šestkrát za hodinu skladbu přeskočit.

CS24

Těchto omezení se samozřejmě zbavíte, pokud si předplatíte účet Premium. Za 5,99 eura (165 Kč) je to rozhodně férová nabídka. Spotify dokonce upravilo českou cenu, aby nebylo nejdražší službou na trhu. Němci například platí 9,99 eura. Ale i v bezplatném režimu dostanete spoustu zábavy. Dlouhé čekání se tak rozhodně vyplatilo a oproti Deezeru, Google Play, Rdiu, Rara nebo MusicJetu má Spotify co nabídnout.

A potěší i fanoušky Led Zeppelinů, legendární kapela se všemi studiovými alby i živými nahrávkami bude od neděle exkluzivně pouze na Spotify.