Hlavní navigace

Spotify dominuje hudebním službám. Má 30 milionů předplatitelů

22. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Daniel Ek, zakladatel a výkonný ředitel Spotify, na Twitteru oznámil, že si jeho službu předplácí již 30 milionů uživatelů. To by mohlo být stejně, jako má veškerá hlavní konkurence dohromady. Apple před měsícem přiznal v podcastu Johna Grubera, že jeho Music dosáhl 11 milionů předplatitelů. Francouzský Deezer jich podle oficiálních čísel má 6 milionů. Google (Play Music), Microsoft (Groove) ani Tidal statistiky nepublikují, ale budou to pravděpodobně jen jednotky milionů.

Spotify má 30 milionů předplatitelů
Spotify má 30 milionů předplatitelů

Spotify získal první milion předplatitelů přesně před pěti lety v březnu 2011. V prosinci 2012 měl pět, v květnu 2014 deset a červnu 2015 již 20 milionů platících uživatelů. Celkový počet aktivních uživatelů je dle loňských statistik 75 milionů. Spotify totiž nabízí i možnost bezplatného poslechu. Konverze 40 % uživatelské základny na prémiové účty je velkým úspěchem.

 

Služba je dostupná na 58 trzích. V databázi má přes 30 milionů skladeb, které si uživatelé roztřídili do dvou miliard playlistů. Spotify již hudebníkům vyplatilo více než tři miliardy dolarů.