Hlavní navigace

Spotify Free nabídne video reklamy, za zhlédnutí dostanete 30 minut hudby

15. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za hudbu platit nemusíte, což v případě Spotify znamená, že jste občas nuceni si poslechnout mezi písničkami nějakou tu reklamu. Model podle všeho funguje dobře, četnost reklam je více než snesitelná. Spotify začíná nabízet partnerům další možnost, jak se zviditelnit.

Pokud se vám nechce platit měsíční paušál, budete si moct zvolit mezi nynějšími zvukovými spoty a mezi videy. Trvat budou od 15 do 30 minut. Videa budou pro uživatele bezplatné edice Spotify Free podobně zajímavá jako zvukové reklamy, neboť pokud jedno zhlédnete, na oplátku se bude hudba přehrávat 30 minut bez přerušení.

 

Ne všech 30 milionů uživatelů Spotify Free bude mít možnost upřednostnit video. Jako první videa startují v posledním čtvrtletí v šesti zemích, mezi nimiž Česko ani Slovensko přirozeně nenajdete. Globálně se nový formát reklam dostane uživatelům do rukou v příštím roce. Na desktopu poběží obraz v okně.

Pokud nebude přehrávač na dohled, bude upřednostněno standardní audio. Na mobilu pak video zabere celou obrazovku. Podle provozovatele služby si běžný člověk v průměru na Spotify na různých platformách poslechne 146 minut hudby denně. Na mobil bezplatné poslechy dorazily teprve loni v prosinci.

Zdroj: Spotify Blog