Hlavní navigace

Spotify na desktopu nabídne texty k písním. Verze pro WP podporuje Last.fm

27. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po delší době se dočkáme nové funkce ve Spotify pro osobní počítače. Hudební streamovací přehrávač bude v základní výbavě umět zobrazit texty k přehrávaným písním. Zodpovědná za ně bude služba Musixmatch. Pro většinu z nás se revoluce nekoná, neboť právě Musixmatch jste mohli mít nainstalovaný jako oficiální doplněk.

Snad si jen teď textů všimne více lidí a odpadne nutnost instalovat cokoli. Aspoň, že se Spotify nerozhodlo jít cestou budování vlastní databáze a využilo jednu z existujících a obsáhlých databází. Upřímně by mne více potěšilo, kdyby texty dorazily na mobily, kde si doplňky instalovat nemůžeme, leda samostatné aplikace.

 

Dále Spotify nově nabídne hitparádu denních virálních hitů. Všechny žebříčky pro zpřehlednění zvýrazní novou muziku a naznačí, jak si sklady vedou. Autoři přepracovali panel s hudbou, kterou poslouchají vaši přátelé. Čerstvou verzi přehrávače dostaneme všichni do několika týdnů.

Vedle toho vyšlo nové Spotify pro Windows Phone, jak jste si už možná všimli. O tom se moc nemluví, přitom obsahuje pro audiofily zásadní novinku. Dovolí zaznamenávat statistiky poslechů na Last.fm. Jděte do nastavení aplikace do sekce Social a přihlaste se ke svému účtu. Vývojáři dále slibují celkově lepší výkonmazání seznamů stop a rádií.

CS24

Spotify pro Windows Phone podporuje Last.fmSpotify pro Windows Phone podporuje Last.fm
Spotify pro Windows Phone podporuje Last.fm

Zdroj: Spotify Blog