Hlavní navigace

Správce hesel LastPass bude dvakrát dražší a osekává bezplatnou verzi

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni na podzim nás populární správce hesel překvapil zavedením bezplatné služby pro synchronizaci přihlašovacích údajů na mobilech, tabletech i počítačích. Tvůrci však nejen nadělují, ale také berou. LastPass oznámil nová pravidla, která přinesou různá omezení.

Bezplatné účty už nově nebudou moci neomezeně sdílet hesla a ztratí také funkci Emergency Access. Díky ní můžete předat přihlašovací údaje důvěryhodnému kontaktu v případě, že se vám něco stane (dlouho se sami nepřihlásíte). Kdo už takový kontakt nastavil, pro něj se nic nemění. Nově ale u bezplatných účtů funkce nebude.

KL24

Základní prémiový účet zase zdraží na dvojnásobek. Místo 12 dolarů ročně bude za 24 dolarů. A i tak bude osekán. Nově bude možné s ostatními sdílet jen jednotlivá hesla, nikoliv celé složky. (Stávajícím uživatelům se sdílenými složkami se naštěstí nic nezmění.)

Tato funkce bude dostupná až v novém tarifu Families za 48 dolarů ročně. Po vzoru Spotify a spol. nabízí rodinné předplatné pro 6 členů, každý s vlastními přihlašovacími údaji, poznámkami, 1GB cloudovým prostorem. Zkrátka půjde o šest prémiových účtů, které bude moci spravovat jeden administrátor/plátce a které budou mezi sebou moci sdílet i celé složky. Families však zatím nelze objednat.

Byl pro vás článek přínosný?