Hlavní navigace

Správce souborů by údajně mohl být součástí Windows Phone 8.1

3. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud sledujete web, kde uživatelé hlasují o tom, jaké funkce by si nejvíce přáli v dalších verzích Windows Phone, možná vám přišel e‑mail, kde bylo důležité oznámení. Microsoft u položky Přidat správce souborů změnit stav na dokončeno. Později se správce fóra omluvil, že položku označil omylem. Popisek, že je funkce nyní dostupná ve Windows Phone 8 byl každopádně nesprávný.

Vedl ale k domněnce, že by se funkce mohla objevit v chystaných Windows Phone Blue. Spekulace na toto téma rozhodně nekončí. @Nawzil8 na Twitteru včera napsal, že správce souborů bude součástí Windows Phone 8.1, která budou vydána ve druhém čtvrtletí 2014. Posléze tvrzení upřesnil. Dlaždicová aplikace SkyDrive bude podobná té, co máme ve Windows 8.1.

 

Pokud jste s ní někdy pracovali, víte, že pomocí ní můžete prohlížet nejen cloudové, ale také lokální úložiště. Podobný přístup ke správě dat by dával smysl. Uživatelé mobilních dlaždic aktuálně přímo na soubory v telefonu sahat nemohou. Částečně to kompenzuje přímý přístup k některým datům, když smartphone připojíte k počítači.

Rozhodně ale není pravda, že by správce mohl být součástí aktualizace GDR3 pro Windows Phone 8, jak některá česká média naznačují. Je již hotová a její distribuce byla zahájena. Pokud se někdy a někde objeví, bude to nejdřív ve Windows Phone Blue.

MMF24

Správa souborů pomocí aplikace SkyDrive ve Windows 8.1
Správa souborů pomocí aplikace SkyDrive ve Windows 8.1

via LiveSide.net