Hlavní navigace

Spuštěné dotykové aplikace na hlavním panelu? Ano, říkají Windows 8.1 GDR1

23. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na dosud uniklých obrázcích Windows 8.1 GDR1, jak můžeme systému s malou velkou jarní aktualizací říkat, byste dosud neviděli nic zajímavého. Proto myslím, že nemělo cenu vás obtěžovat. Tentokrát ale jeden obrázek z velké dávky odhalil nanejvýš zajímavou možnost, která se bude ukrývat v dialogu Vlastnosti hlavního panelu a navigace. Nová předvolba Show Store apps on the taskbar připíchne dotykové aplikace na hlavní panel. Zajímavý obrat, že? Microsoft dvě prostředí lépe integruje.

Protože předvolba neříká nic dalšího, pravděpodobně se tedy bude jednat o spuštěné aplikace. Kdybychom si směli vybírat, které aplikace na hlavním panelu mít, nemuseli bychom nic povolovat v nastavení panelu, ale raději bychom vyvolali kontextovou nabídku dlaždice/aplikace. Uživatelé desktopu nebudou muset řešit, že se mezi dotykovými aplikacemi přepínají na jiném místě než mezi desktopovými. Microsoft dostává malý plusový bod.

 

Notorický známý WZor, jenž vypouští na internet spoustu materiálů, na svém Twitteru odhalil, že se zřejmě v blízké době dočkáme instalačních obrazů operačního systému Windows 8.1 GDR1. Teprve s Windows 9 čekáme, že nám bude dovoleno provozovat dotykové aplikace v oknech v desktopu. Nemyslím si, že by tak velkou novinku Redmondští přibalili do menší aktualizace pro stávající verzi produktu.

Dotykové aplikace budou moct být na hlavním panelu
Dotykové aplikace budou moct být na hlavním panelu | Foto: WZor.Net

Zdroj: WZor.Net