Hlavní navigace

Srovnání výkonu telefonů v novém: po 3DMarku bude pro Android i PCMark

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Futuremark, jedna z nejznámějších firem ve světě počítačových benchmarků, plánuje již brzy vydat PCMark pro Android. PCMark dokáže poměrně důkladně otestovat počítač, avšak do čím dál pestřejšího světa mobilních technologií se dosud neodvážil. Již delší dobu je pro Android ovšem k dispozici grafický benchmark 3DMark.

Připravovaný PCMark pro Android obsahuje řadu testovacích algoritmů, které simulují běžné situace a zkoumají tak chování přenosného zařízení nejen po stránce výkonu, ale i výdrže baterie. Zobrazené skóre je pak, jak je ostatně u produktů Futuremarku běžné, celkovým výsledkem za všechny komponenty.

Velkou silou nového PCMarku by měla být právě „přirozenost“ jeho testů, a proto se snaží využívat i běžné aplikace a standardní API. Testy pracují s procházením webu, přehráváním videa či psaním a editováním textů i fotografií.

Co se skóre týče, benchmark je koncipován tak, že v současné době by nejlepší zařízení měla dosáhnout skóre kolem 5000 bodů, průměrná 4000 a levnější kousky alespoň 2000 bodů. Samozřejmostí bude i online srovnání s ostatními uživateli. PCMark pro Android je slibován na polovinu října a měl by být stejně jako 3DMark zdarma.

 

CS24

 

Zdroj: futuremark.com