Hlavní navigace

SSD z produkce firmy MSI potvrzeny, disky ponesou jméno MSI Reflex Series

23. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před týdnem se provalily informace, že se společnost MSI chystá ke vstupu na trh s úložišti SSD. Ze začátku bylo jasné jen to, že zařízení budou používat řadiče SandForce, neboť jsme se o nich poprvé dozvěděli právě ze seznamu produktů na nich postavených. Nyní již známe i parametry disků z první série, kterou MSI chystá, a která se na trh dostane pod označením „Reflex Series“.

Web Inside Industry News, který s informacemi přišel, je údajně získal od zdroje přímo z prostředí firmy. Řada Reflex bude pro začátek nabízet tři úložiště lišící s velikostí, půjde o 60GB RX-60, 120GB RX-120 a 240GB model RX-240. Jak už tomu bývá, budou mezi nimi určité výkonnostní rozdíly (které si můžete prohlédnout v tabulce). V základu však pokaždé půjde o zařízení 2,5" formátu, s připojením přes rozhraní SATA 6 Gb/s. Použitým řadičem je SF-2281 od SandForce a NAND by údajně měla být synchronní.

SSD MSI Reflex Series

Model

Kapacita

Sekvenční čtení

Sekvenční zápis

Náhodný přístup

RX-60

60 GB

525 MB/s

495 MB/s

85 000 IOPS

RX-120

120 GB

550 MB/s

515 MB/s

90 000 IOPS

RX-240

240 GB

560 MB/s

525 MB/s

90 000 IOPS

Asi nejsem jediný, kdo považuje trh s pevnými disky za značně přecpaný. V současné době tato zařízení vyrábí skutečně kdekdo, což asi není dlouhodobě udržitelná situace. V budoucích letech tedy asi budeme svědky podobného vymírání, jaké potkalo koncem devadesátých let výrobce grafických akcelerátorů. Ti, kteří budou chtít na trhu zůstat, budou muset držet krok s technologickým vývojem; možná ještě důležitější však bude síla značky a propagace produktů.

 

Pokud si totiž má zákazník vybrat disk z nabídky dvaceti různých značek, velice pravděpodobně sáhne po nějakém známém jménu, od kterého si slibuje jistotu. A právě v tomto ohledu by MSI mohlo mít před konkurencí výhodu. Jeho značka je totiž díky produkci základních desek, grafických karet a notebooků poměrně slušně zavedená.

CS24

Aktualizace (24. 7. 2012): techPowerUp informuje, že tyto disky se v dohledné budoucnosti nebudou prodávat nikde v Evropě. MSI prozatím hodlá svá SSD nabízet jen ve vybraných oblastech, a náš kontinent mezi ně prozatím nepatří, a to ani výhledově. Tato zpráva pochází přímo z evropského zastoupení firmy.

Zdroje: Inside Industry News, techPowerUp