Hlavní navigace

Stáhněte a vyzkoušejte si Windows 10 Technical Preview na vlastní kůži

1. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak jsme vás informovali v dnešním článku shrnujícím první oficiální veřejné odhalení nového operačního systému z Redmondu, dnes měla vyjít první veřejná ukázka ke stažení. To se před několika okamžiky stalo. Kdo by si rád na vlastní kůži zkusil Windows 10 Technical Preview, nechť zamíří na adresu preview.windows.com.

Jako první se budete muset přihlásit do programu Windows Insider. To přirozeně vyžaduje účet Microsoft, ale předpokládáme, že ten už dávno máte. Případně si ho zaregistrujete v procesu. Pak už si budete moct stáhnout instalační obrazy ve formátu ISO.

 

Česká ani slovenská verze jako obvykle k dispozici nejsou, lokalizace se produkt dočká až v pozdějších fázích vývoje. Momentálně nás tak zajímá anglická verze. Stáhněte si:

Kdybyste potřebovali produkt aktivovat klíčem, poznamenejte si:

  • NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

Microsoft zveřejnil systémové požadavky, které ale nebudete mít problém splnit, pokud už nějakou verzi Windows používáte. Stačí vám; 1GHz procesor, 1 GB operační paměti pro 32bitová verzi, případně 2 GB pro 64bitovovou. Na disku byst měli mít aspoň 16 GB místa.

MMF24

Mimochodem, k oficiální minimálním požadavkům patří účet Microsoft a přístup k internetu. Smiřte se, že bez toho už to (skoro) nepůjde. Tedy, bez připojení pracovat můžete, ale spíše jde o účet, v jehož případě firma tlačí na pilu. Bez něj se připravíte např. o možnost instalace placených aplikací z Windows Store. Životnost Technical Preview byla stanovena do 15. dubna 2015.