Hlavní navigace

Stáhněte si 9 aktualizací od Microsoftu

13. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Celkem pět kritických a čtvero důležitých aktualizací se od úterý nabízí ke stažení na serverech Microsoftu a Windows Update. Slouží k opravení 19 zranitelností v produktech jako Microsoft Office, Visual Studio, ISA Server, BizTalk Server, .NET Framework a samozřejmě samotný systém Windows.

Šest hotfixů se zaměřuje na vzdálené spuštění škodlivého kódu ve webových komponentách MS Office, službě WINS, zpracování mediálních souborů (otevření speciálně upraveného AVI souboru umožňuje útočníkovi získat kontrolu nad systémem), službě Telnet, Microsoft Active Template LibraryEN (skrze komponentu na škodlivé webové stránce) a službě vzdálená plocha.

Pod značkou důležité se nacházejí dvě zranitelnosti umožňující získání vyšších uživatelských práv a to prostřednictvím služeb Windows Workstation a Windows Message Queuing. Poslední důležitá aktualizace je určena zejména pro provozovatele serverů využívajících technologie IIS 7 a ASP.NET, zabraňující DoS útoku pomocí upravených anonymních HTTP požadavků. Aktualizace si můžete stáhnout pomocí služby Windows Update, či manuálně za pomoci této stránkyEN.

Zdroj: Microsoft Technet (Security Bulletin)