Hlavní navigace

Stáhněte si Avast 2014. Nabízí bezpečný režim, který ochrání nováčky

15. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Avast pro rok 2014 vychází v příhodnou dobu, aby vývojové studio oslavilo čtvrt století existence značky. Tuzemský antivirus se proslavil, patří k nejpoužívanějším po celém světě a má opravdu dlouhou tradici. Aktuálně chrání kolem 200 milionů zařízení. Čím se nová verze blýskla?

Na pohled čerstvým a zjednodušeným prostředím. Přepínání mezi funkcemi se přesunulo do postranního panelu. Mátly vás všechny ty štíty? Došlo ke konsolidaci, takže teď v programu navenek figurují pouze tři: souborový, webový a e‑mailový štít. Dříve jste měli přehled nad instalacemi Avastu a teď je z webu my.avast.com můžete dokonce ovládat.

Těšit se můžete na řadu menších vylepšení obranné linie. DeepScreen nahrazuje automatický sandbox. V podstatě slouží ke stejnému účelu, jen přibral do party pár nových technologií na zkoumání dosud neznámých hrozeb. Méně pokročilým uživatelům můžete zapnout režim neprostupné ochrany. Ten na nejvyšším stupni dokonce blokuje všechny aplikace, které nebyly prostřednictvím reputace označeny jako bezpečné.

 

Do hry opět o něco více promlouvá cloud. Data od uživatelů jsou analyzována a přispívají k lepší ochraně a pohotovějším reakcím na nové breberky. Aby toho nebylo málo, aktualizační systém zachází do extrému. Z minula jsme si zvykli na prakticky okamžitou distribuci nových virových databází. Vývojáři ale zlepšili infrastrukturu a mechanismus pracuje výkonněji. Denně se databáze aktualizuje 350˜–400×.

V průměru proto dostáváte čerstvé informace o virech zhruba každých 3,75 sekundy. Pak že okamžité streamování aktualizací databáze nemá smysl. Dále na vás čeká modul pro prohlížeče, jenž blokuje reklamu a také bezpečnostní hrozby. K tomu vývojáři slibují, že razantně snížili paměťová nároky a 2× zrychlili skenování. Příslušnou verzi Avastu si stáhněte z webu www.avast.com.

MMF24

Také instalační program byl přepracován. Jak vidíte, štítů je navenek opravdu méně
Také instalační program byl přepracován. Jak vidíte, štítů je navenek opravdu méně

Zdroj: Avast