Hlavní navigace

Stáhněte si Dropbox 2.0. Nyní s pěknou interaktivní kontextovou nabídkou

13. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Inovace nezemřely a Dropbox si celkem bez problémů zvládá udržet stávající fanoušky, ačkoli mu v posledních měsících přibyla konkurence mj. od Googlu a Microsoftu. Synchronizované úložiště ve srovnání s nimi nevítězí kapacitou, kterou v základní výbavě nabízí, ale fanouškům autoři dovolují pravidelně velikost úložiště navyšovat při zábavných hrách. Také díky tomuto příjemnému přístupu někteří nedají na milovanou virtuální krabici dopustit. Klient pro osobní počítače právě obdržel jednu novou funkci.

Tip: Dropbox je bezpečnější, umí dvoufázové ověřování během přihlašování

Vývojáři jej uvedli již jako Dropbox 2.0. Povýšení si aplikace zasloužila díky zcela nové kontextové nabídce, co se objeví pokaždé, když klepnete na ikonu v oznamovací oblasti. Pěkná nabídka dovoluje rychle sdílet naposledy změněné soubory nebo přijímat pozvánky ke sdíleným adresářům. To je podstatný rozdíl oproti dřívějšku, kdy kontextovou nabídku tvořil klasický šedý seznam o několika položkách. Ten je dostupný i nadále, po klepnutí na symbol ozubeného kolečka.

 

Notifikace v programu odbourávají pochůzky po webu Dropbox.com. Na uvedenou adresu každopádně zamiřte, pokud chcete svého klienta aktualizovat a přijímat odkazy od ostatních uživatelů pohodlně. Nabídku obsahuje jak verze pro Windows, tak pro OS X, byť se v určitých detailech liší. S experimentováním autoři začali přinejmenším loni v září, v lednu nám pak ukázali současnou podobu, kterou již jen stačilo odladit.

Předělaná nabídkaZdroj: The Dropbox Blog