Hlavní navigace

Stáhněte si W10 IP build 16179. Microsoft to také zkouší s podcasty pro komunitu

20. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft vydal nové verze Windows k testování. Počítače dostaly Windows 10 Insider Preview build 16179 a mobily zase Windows 10 Mobile Insider Preview build 15205. Obě sestavení jsou dostupná jen ve Fast ringu. Mobilní verze jen opravuje chyby, verze pro počítače kromě očekávaných oprav a změn na pozadí přináší dvě hmatatelné novinky.

První umožňuje vracet virtuální počítače (technologie Hyper‑V) zpět do určitého stavu. Stav je totiž nově průběžně ukládán, podle všeho při spuštění, takže kdybyste pak virtuální stroj nějakým zásahem poslali na kolena, snadno jej obnovíte do funkčního stavu.

CS24

Druhou novinku již znáte, protože na ni přišla řeč včera. Jedná se o režim pro delší výdrž zařízení při běhu na akumulátor, který omezuje aplikace na pozadí. Technicky vzato by již funkce měla být aktivní v minulém sestavení, ale Microsoft ji ohlašuje až teď. Takže ji sledujte.

Kromě samotného vývoje Redmondští přidávají v budování komunity. Nově zkouší zvukovou formu a v prvním díle nového podcastu se doslechnete něco o programu Windows Insider a jeho dopadech. Dále vám samotná Dona Sarkar, vedoucí programu Windows Insider, poví něco o tom, jak technologii použít ke zkvalitnění životů lidí.