Hlavní navigace

Stahujte Adobe Reader XI. Čtečka dokumentů v PDF je kompatibilní s Windows 8

16. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Populární formát pro dokumenty, které již nechcete upravovat, tedy PDF, vyžaduje zvláštní čtečku. Ostatně, ani obrázky si neprohlédnete bez příslušného prohlížeče. Vůbec nejrozšířenější čtečka pochází přímo od Adobe, jež nyní vydává Reader XI. Jedenáctou řadu bychom nenazvali zrovna revoluční, vlastně inovuje minimálně, důležité však pro některé uživatele bude fakt, že jde o jedinou verzi, oficiálně kompatibilní s Windows 8. Pokud již tento operační systém používáte, víte, že Microsoft do něj integroval vlastní prohlížeč dokumentů.

Nazývá se prostě Čtečka a obyčejné prohlížení, po němž většina uživatelů prahne, zvládne celkem bez problémů. Při práci s ní jsem si nevšiml ničeho podezřelého. Pokud žádáte funkce, bude patrně zajímavá nějaká alternativa, jako například Nitro Reader. Oproti němu Adobe Reader 11 nabízí klasické prostředí, žádný Ribbon. Vývojový tým pracoval na zlepšení podepisování, ukládání a odesílání dokumentů. Můžete k nim rovněž přidávat poznámky textové či hlasové.

 

Určitě se nezlobíme za vylepšování zabezpečení. Ochrání vás další vrstva, takže určitě nevypínejte chráněný režim. Zloději dat prý mají svou práci zase o něco těžší. To je z novinek zhruba všechno. Adobe sice slibuje, že s Readerem můžete exportovat dokumenty z formátu PDF do Wordu či Excelu, ale nenechte se mýlit. Program samotný to nezvládne, nasměruje vás na web, přičemž následně zjistíte, že příslušná online služba je zpoplatněná.

Aplikace je nicméně docela svižná a na prohlížení ji můžeme doporučit. Stáhnete ji z webu www.adobe.com.

MMF24

Adobe Reader 11

Zdroj: Adobe