Hlavní navigace

Stahujte aktualizovanou virtuální mašinu VirtualBox 3.2

19. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Původně nazývaný Sun VirtualBox, po odkoupení Sunu Oraclem nyní pod názvem Oracle VM VirtualBox, je open source nástroj pro vytváření a práci s virtuálními počítači. Vývojáři nyní dospěli k nové majoritní verzi 3.2, která obsahuje několik zajímavých novinek.

Ke sbírce oficiálně podporovaných operačních systémů nyní přibyl Mac OS X, ačkoliv je jeho podpora prozatím experimentální. Uživatelé spouštějící několik virtuálních strojů se stejným operačním systémem (Windows 2000 a vyšší) uvítají novou technologii Page Fusion, která sníží množství využité paměti díky sdílení stejných dat jednotlivých virtuálních počítačů.

Virtuálním strojům lze nyní i za běhu také přiřazovat procesory. Radost budou mít i majitelé více monitorů, provozující ve VirtualBoxu systémy Windows, nebo majitelé USB tabletů, které půjde použít i bez speciálních ovladačů pro hostovaný systém.

Kompletní seznam novinek naleznete v changelogu na oficiální stránce. Mj. se tak dozvíte o dalších drobných vylepšeních, jako je podpora OpenGL 2.1 nebo automatické stanovení typu operačního systému na základě jeho pojmenování.

VirtualBox 3.2 si můžete stáhovat zdarma z oficiální stránky.

Zdroj: VirtualBox.org