Hlavní navigace

Stahujte češtinu pro Windows 7

27. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Původní informace sice hovořily o tom, že se česká lokalizace objeví až s vydáním finální verze systému, představitelé Microsoftu však zřejmě změnili názor. Lokalizační balíček se totiž oficiálně objevil mezi aktualizacemi služby Windows Update. Kromě češtiny je k dispozici také slovenština a dalších 29 jazyků.

Před stažením češtiny je potřeba nainstalovat všechny doposud vydané důležité aktualizace, jinak se lokalizační balíček v seznamu neobjeví. Po dokončení instalace je potřeba jazyk přepnout v nastavení systému. Učiníte tak v nabídce Control Panel - Clock, Language a Region, pak již jen stačí se znova přihlásit.

Nedostupnost češtiny byla pro mnoho uživatelů hlavním důvodem, proč zatím RC verzi systému Windows 7, která byla veřejnosti uvolněna začátkem května, nevyzkoušeli. Lokalizační balíček sice už dříve neoficiálně unikl na internet, stále to však nebylo zrovna ideální řešení. Rozhodně však bude zajímavé sledovat, jaké bude mít toto rozhodnutí vliv na vydání české lokalizace po uvolnění finální verze systému. V případě Windows Vista si totiž čeští uživatelé museli několik měsíců počkat.

Přečtěte si také: Windows 7 a rozpoznávání psané češtiny