Hlavní navigace

Stahujte Chrome 18, přináší softwarovou akceleraci 3D obsahu pro staré počítače

30. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po dalších šesti týdnech Google aktualizuje instalaci všem svým uživatelů, kteří se nepustili do experimentů s beta či alfaverzemi. Stabilní kanál již aktualizaci pravděpodobně odeslal také do vašeho počítače, takže vás nyní bude zajímat, zda došlo k nějakému zásadnímu obratu. Rozhodně si vývojáři našli čas na optimalizaci hardwarové akcelerace. Zejména potěšíme majitele starších počítačů, kde akcelerace nefunguje. Ono úplně stačí mít starý ovladač ke grafické kartě a musíte se spolehnout čistě na sílu procesoru.

Tip: Stahujte stabilní Chrome 17. Umí věštit budoucnost

Nyní se tedy na nepodporovaných sestavách bude procesor využívat k vykreslení 3D obsahu. Ten na web přináší technologie WebGL. K jeho podpoře se hlásí všichni výrobci internetových prohlížečů, ovšem s výjimkou Microsoftu, jeho Internet Explorer to může dohnat leda prostřednictvím Chrome Frame od Googlu. Na rovinu, softwarová cesta sice nenabízí takový výkon jako skutečná hardwarová akcelerace, ale alespoň se vám nestane, že by se váš prohlížeč před nějakou stránkou zastavil a suše sdělil, že si s ní neporadí. Takhle to alespoň zkusí.

 

KL24

Dostatečně výkonné počítače budou těžit z akcelerace dvourozměrného canvasu, která je snad konečně otestovaná a připravená na styk s veřejností. V tomto případě byste měli zapojení grafické karty zaznamenat zejména při hraní her a na webech, kde se používají animace. Všimnou si můžete i malého detailu: tlačítko pro vyvolání nové karty je nyní světlejší. Osmnáctá řada Chromu byla do světa vypuštěna rovnou s Flash Playerem 11.2, prohlížeč můžete stahovat standardně z www.google.com/chrome.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?