Hlavní navigace

Stahujte LibreOffice 3.4.5. Opravuje padání při ukončení aplikace

17. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pakliže máte rádi OpenOffice.org, musíte mít zákonitě obdivovat LibreOffice. Novinku možná ještě více než starou klasiku. Tahle sada se totiž rozvíjí. Starší kolega vyšel naposledy ve verzi 3.3, a to před rokem. Omladina mu od té doby pořádně utíká. OpenOffice.org se dostal do problémů, jeho nový vlastník o něj nejevil zájem. Aktuálně na projektu pracuje vývojový tým, který slibuje vydat novou řadu kancelářského balíku v první polovině letošního roku. LibreOffice mezitím potichu pracuje na řadě s označením 3.5 a svému příbuznému se nadále razantně vzdaluje.

Než ale tři a půltá řada vyjde, musí se udržovat při životě ta starší. LibreOffice má mimochodem docela pěkný zvyk, ještě po vydání nástupnické generace po určitou dobu udržuje tu předchozí, kterou považuje za adekvátně ověřenou a stabilní. Nyní přichází na scénu LibreOffice 3.4.5, která pár vychytává několik přeživších mušek. Seznam úprav nicméně není příliš dlouhý, což značí již tak dobrou odladěnost. Našlo se však několik situací, kdy některá z aplikací v sadě padala. Calc například nevydržel opětovné otevření souboru XLXS.

Podobně se mohl program zhroutit při pokusu o otevření určitého typu presentace ve formátu PPTX. Někdy dokonce mohlo dojít ke zhroucení při ukončení. Podobných zádrhelů se pár opravilo, takže aktualizovat se v každém případě vyplatí. Stahovat můžete ze stránky libreoffice.org/download.

Zdroj: The Document Foundation Blog