Hlavní navigace

Stahujte: Microsoft Touch Pack zdarma pro každého (video)

25. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft Touch Pack pro systém Windows 7 existuje již delší dobu, doposud se k němu běžně mohli dostat pouze ti, kteří si koupili zařízení, na které výrobce tento software předem nainstaloval. Microsoft ovšem nyní uvolnil Touch Pack volně ke stažení pro kohokoliv (samozřejmě za předpokladu že máte legální verzi systému Windows 7 a zařízení s multidotykovým displejem). Balíček poslouží i těm, kteří od výrobce nemají předinstalováno všech šest aplikací demonstrujících nové možnosti přirozeného ovládání. Co v balíčku tedy najdete?


Microsoft Blackboard

Tato logická počítačová hra potěší nejednoho kutila a milovníka praštěných strojů. Za pomoci různých objektů, jako jsou pružiny, větráky, pevné předměty a další musíte bezpečně dopravit balónek do cíle, aniž by prasknul. Pro umisťování, natáčení a přizpůsobování velikosti vkládaných objektů samozřejmě použijete své ruce, s klasickou myší, podobně jako u ostatních aplikací z této sady, příliš nepochodíte.

Microsoft Garden Pond

Další zábavná hříčka, tentokrát z prostředí japonských zahrad a papírových lodiček origami. Tentokrát nebudete s předměty manipulovat přímo, nýbrž využijete dotykového displeje k čeření hladiny a navigování lodiček mezi překážkami, což je samo o sobě poměrně složitý úkol. Každý ze čtyř levelů obsahuje jiný úkol, který musíte splnit v časovém limitu a přitom si dávat pozor, aby vám některá z lodiček neshořela po kontaktu s plovoucí svíčkou.

Microsoft Rebound

Tuto hru si nejlépe užijete s protihráčem, neboť každý dostane za úkol kontrolovat energetické pádlo a odrážet míček tak, aby strefil branku soupeře. Prakticky se jedná o moderní předělávku klasické hry pong, vylepšenou o podporu přímého ovládání dotykem, moderní grafikou a herní fyzikou s možností sbírat bonusy.

Microsoft Surface Globe

S touto aplikací budete mít svět doslova na dosah rukou. Trojrozměrný model naší planety můžete pomocí prstů nejenom posouvat, ale i přibližovat, otáčet a naklápět. Aplikace je poháněna Bing Mapami a jedná se o stejný typ programu jako Microsoft Virtual Earth nebo konkurenční Google Earth. Z aplikace můžete přímo vyhledávat místa, ta zajímavá označovat pomocí připínáčků, některé lokace pak nabídnou i trojrozměrné modely budov (při dostatečném přiblížení).

Microsoft Surface Collage

Prohlížení fotek se s Surface Collage stane o mnoho zábavnější. Fotky a další obrázky lze na ploše displeje posouvat, otáčet i zvětšovat pomocí dotyku, tak jak jste to už dříve mohli vidět z demonstračních videí Microsoft Surface. Přidat jim můžete i rámeček, stejně jako změnit barvu a texturu pozadí a výsledek uložit do nového obrázku.

CS24

Microsoft Surface Lagoon

Další z programů, kde využijete dotykového displeje k rozvíření vodní hladiny. Tentokrát se nejedná o žádnou hru, ale o spořič obrazovky. Kdykoliv od počítače na chvíli odejdete, po návratu se můžete bavit rybkami prchajícími před vašimi prsty. Naopak, pokud prst na jednom místě chvíli necháte, začnou se ryby kolem něj zvědavě shlukovat. Vše je samozřejmě doprovázeno realistickými animacemi vodní hladiny a zvukovými efekty. Nakonfigurovat si můžete i počet ryb a obrázek na pozadí.