Hlavní navigace

Stahujte nástroj pro přesun dat z Windows 7 do Windows 8

5. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikace PCmover by měla vyřešit problémy, které se teprve blíží. Windows 8 beta spatří světlo světa ve druhé polovině února, takže nám do vydání zbývá přinejmenším celý měsíc. Pokud se ale chystáte na to, že byste onu betaverzi používali jako hlavní systém (ostatně, nic by tomu bránit nemělo), budete do ní pravděpodobně chtít přesunout také všechna osobní data. Právě to vám uvedený program usnadní, jen vaším současným operačním systémem musí být Windows 7. Alespoň nyní víte, jaký nástroj budete moci použít.

PCmover je dostupný ode dneška, nepostrádá ani kompatibilitu s Windows 8 Developer Preview. Měl by bez problémů pracovat se všemi nadcházejícími sestaveními osmiček, takže jej budete moci využít také při přechodu z bety na novější verzi připravovaného operačního systému. Neomezené přesuny dat bude možné provádět do července. Migrace zahrne programy, soubory a nastavení, do nového prostředí se s vámi tedy přestěhuje všechno podstatné.

Je důležité zmínit, že ze hry vypadávají 32bitová Windows, tato aplikace spolupracuje jen s 64bitovými edicemi. Nemusíte však být odborníci, procesem vás provede průvodce. Na rozdíl od tiskové zprávy hovoří oficiální stránka cosi o podpoře Windows XP, což může znamenat, že data z iskpéček přenesete jinam, jenom ne do Windows 8. Pouze si dejte pozor na lištu pro prohlížeče Ask, která vám bude nabídnuta při instalaci.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?