Hlavní navigace

Stahujte nový 3DMark a porovnejte si výsledky s ostatními

5. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příchod nového 3DMarku jsme avizovali už v minulém roce, z tehdejší aktuality (Jeden 3DMark vládne všem: Futuremark ukázal část pro slabší PC a mobilní HW) také dobře víte, že už to nebude 3DMark 2013, 3DMark 8 apod., ale jen 3DMark. A bude nejen pro PC s Windows, ale také pro Windows RT, Android a dokonce i iOS. Původně měl 3DMark vyjít hned na začátku roku, nakonec je datem 4. únor a to ještě pouze ve verzi pro Windows. Na uvolnění benchmarku pro mobilní zařízení si budete muset chvíli počkat, jelikož má status Coming soon.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zopakujme si, že pro slabší počítače a notebooky obsahuje 3DMark test Cloud Gate. V něm je DirecX 11 engine 3DMarku limitován na level 10_0, což znamená možnost srovnávání hardware s GPU zvládajícím maximálně právě i jen DirectX 10. Celkově nebude Cloud Gate tak náročný jako Fire Strike.

 

Fire Strike má naopak prověřit highendová herní PC a dle slov Futuremarku použité vykreslovací technologie svou náročností překračují cokoliv, co lze spatřit v dnešních hrách a benchmarcích. A nakonec je tu Ice Storm, benchmark, díky němuž bude možné srovnat mobilní platformy třeba s PC, byť bude samozřejmě rozdíl činit i použité API. Detailně si o 3DMarku řekneme v připravovaném článku.


  

 

Informační stránka a rozcestník odkazů pro stažení: futuremark.com/support/downloads

Stahovat můžete také přes Steam, nebo rovnou na jednom z oficiálních mirrorů (pro případ, že budou stránky Futuremarku zase přetíženy):

Pokud byste chtěli odemknout nastavení „Extreme“, musíte zainvestovat 25 USD do edice Advanced. Díky ní navíc můžete spouštět testy ve smyčce pro ověření stability počítače a ukládat výsledky offline pro pozdější nahrání do databáze. Edice Professional navíc nabízí ovládání z příkazového řádku, export do XML či možnost srovnání kvality obrazu.


 

   

KL24

O výsledky se s námi a dalšími uživateli podělte v už připravených vláknech:

A zde už jako zajímavost máme také výsledky na platformě VIA Epia M920-12Q s procesorem Quad-Core L4700E.

Byl pro vás článek přínosný?