Hlavní navigace

Stahujte nový Skype 6.2. Plastičtí chirurgové pomalu předělávají tvář aplikace

14. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Klient pro audiovizuální komunikaci byl po zhruba měsíci povýšen o další desetinu. Za krátkou dobu stihli vývojáři dotáhnout do konce dvě věci. Jako první si všimnete předělané podoby postranního panelu. Změny bychom mohli dlouze popisovat, jenže když se podíváte na obrázek, můžete si Skype 6.2 srovnat s předchozí řadou 6.1 tím nejlepším způsobem. Tlačítka pro přidávání kontaktů a organizaci skupin, umístěná ve spodní části, byla přesunuta. Stejně tak se přesunul symbol domečku pro návrat na domovskou stránku. Celý řádek s tlačítkem pro vytočení čísla rovněž migroval.

Tip: Vyšel Skype 6.1. Zavádí volání a chat z kancelářské sady Microsoft Office

Společně tyto ovládací prvky tvoří jednu lištu. V prostředí naleznete drobných úprav více. Hledání se přestěhovalo nad karty Kontakty a Historie. Vedle panelu Skype Home již neuvidíte Profil. To je z viditelných změn všechno, ošklivé domovské obrazovky jsme se nezbavili, doufáme ale, že na ní Microsoft ještě zapracuje. Zmínit musíme možnost posílat zprávy v chatu pomocí klávesové zkratky Ctrl+Enter. Smutnější noviny neseme majitelům v dnešní době vskutku obstarožních počítačů s procesory Intel Pentium 3. Tento a jiné modely, které nepodporují instrukce SSE2, již nejsou podporovány a nový Skype na nich nepoběží.

 

Protože Skype je v současnosti vlastněn Microsoftem, který (konečně) hledá další způsoby, jak službu monetizovat, dočkali jsme se jednoho z pokusů. Tentokrát nám firma nabízí dárek v podobě kreditu. Ten můžete poslat člověku, jenž má kupříkladu zrovna narozeniny. Skype 6.2 můžete rovnou stáhnout z www.skype.com, což je ostatně nejrychlejší cesta, jak svého stávajícího klienta povýšit na nejnovější vydání. Automatické aktualizace pracují vždy s určitým zpožděním.

Mimochodem, před aktualizací se mi v záhlaví okna ukazovala přezdívka, kterou jsem v síti vytvořil před lety, zatímco po aktualizaci mi aplikace začala připomínat, že jsem již starý účet sloučil s Microsoft Account.

Najděte deset rozdílů: Skype 6.1
Najděte deset rozdílů: Skype 6.1

KL24

Najděte deset rozdílů: Skype 6.2
Najděte deset rozdílů: Skype 6.2

Zdroj: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?